Naslovna
O nama
Usluge
Reference
Naši Principali
Naši programi
Radionice za obuku
Kompletno rešenje
Kontakt
 

 

 
Naslovna     e-mail  
| Naši Principali | Novell i SuSe Linux | Novell LInux Desktop 9
 
 Novell Linux Desktop 9
 
 
 


 

Razvojno okruženje za kancelariju

Novell Linux Desktop 9 je desktop operativni sistem i razvojno okruženje za kancelariju. On otvara mogućnost firmama da koriste Linux i software otvorenog koda pouzdano i sa punim poverenjem. Može se koristiti kao desktop platforma za opšte poslove, ali i skrojiti za upotrebu u informacionim kioscima, terminalima Call centara i slično. Novell linux desktop predstavlja i idealnu zamenu skupim radnim stanicama zasnovanim na UNIX-u.

Novell Desktop Linux je zasnovan na SuSe Linux-u i pruža jaku zaštitu sistema i pouzdanost produktivnosti zaposlenih. Kao srž ovog operativnog sistema je uzeta osnova SuSe Linux Enterprise Servera, koji je prvi linux sistem koji je dobio Common Criteria CAPP/EAL 3+ sertifikat o sigurnosti. Dodatno, sistemi zasnovani na linux platformi, nisu podozni gubitku vremena i cenom zaštite protiv virusa koji napadaju Windows operativne sisteme.

Novell linux desktop dolazi sa velikim brojem aplikacija prilagođenim za poslovnog korisnika, od OpenOffice-a kao alternativi Micfosoftovom Office-u, sa zamenama za Word, Excell, Powerpoint i ostale programe iz paketa Office-a, preko Novell Evolution-a, mail, kalendar i adressbook organizacione aplikacije pa do aplikacija za lakšu komunikaciju sa partnerima i prijateljima koji koriste AOL, MSN, ICQ, Yahoo! i slične messaging programe.

 
  | Naši Principali | Novell i SuSe Linux | Novell LInux Desktop 9